Casa Latina

Cornulete cu rahat - reteta simpla, traditionala

06/12/2022

 


CORNULETE CU RAHAT - reteta simpla, ca pe vremuri

Iata in continuare reteta noastra simpla de cornulete cu rahat traditionale, ca pe vremea copilariei, cand ne bucuram de mirosul acestor cornulete proaspat scoase din cuptor in casa bunicilor nostri dragi.

Ingrediente cornulete cu rahat:

  • 1/2 kg rahat, 
  • 250 g unt, 
  • 200 ml lapte, 
  • 50 g zahăr pudră, 
  • 1 lingură cu oțet, 
  • drojdie de bere cît o nucă, 
  • făină cît cuprinde. 

Mod de preparare cornulete cu rahat, retata simpla:

Ca sa preparam cele mai bune cornulete cu rahat, nu avem nevoie sa urmam o reteta foarte complicata. Iata care este reteta noastra simpla. Se freacă untul pînă devine o spumă, se toarnă laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia de bere, se mai amestecă putin, se adaugă oțetul şi iar se amestecă. Se toarnă făina, se frămîntă pînă devine un aluat potrivit şi se împarte în patru turtite, care se țin la rece 30 minute. Se întinde cîte o foaie subțire, se taie în pătrățele mici, se pun la mijloc bucățele mici de rahat şi se dă forma de cornulete. Se coc la foc potrivit, se tăvălesc calde în zahăr. Se servesc cornuletele caldute, in timp ce incaperea inca miroase cum mirosea bucataria bunicii pe vremuri, cand ne prepara cornuletele cu rahat traditionale.