Casa Latina

Reteta Baba Ganoush cu rodie - preparare rapida

06/12/2022

 


Reteta rapida - Baba Ganoush cu rodie

Daca nu ai timp de retete pline de detalii neesentiale si nu vrei sa vezi 100 de reclame inainte de orice reteta, atunci ai ajuns unde trebuie. Iti prezentam o reteta foarte simpla si rapida de Baba Ganoush cu rodie, ca sa mananci sanatos si sa te simti la tine acasa ca in Orient.

Ingrediente Baba Ganoush cu rodie

  • Vinete - 1/2 kg; 
  • 2 roşii decojite şi tăiate în bucăți mici; 
  • mieji de nucă pisați - 1/2 pahar; 
  • o lămîie; 
  • 3 căței de usturoi pisați; 
  • o ceapă (tocată mărunt); 
  • ulei de măsline 1/4 de pahar; 
  • pătrunjel (tocat mărunt) - o lingură; 
  • boabe de rodie; 
  • sare după gust. 

Baba Ganoush cu rodie - mod de preparare - reteta

Pentru a obtine cel ma bun Baba Ganoush cu rodie, urmeaza aceasta reteta simpla si mancarea va fi gata foarte rapid. Se spală vinetele și li se taie cotoarele. Se coc la flacăra aragazului sau în cuptor. Cînd sînt gata, se lasă să se răcească și se curăță de coajă, apoi se dau prin maşina de tocat sau se pisează cu o furculiță. Se face o compoziție din usturoi pisat, sare, suc de lămîie și se toarnă peste vinete, amestecînd tot timpul. Se adaugă nuca pisată, boabele de rodie și roşiile. Se amestecă totul bine pînă cînd se obține o pastă omogenă. Se aranjează apoi pe un platou și se toarnă deasupra puțin ulei de măsline. Se servește rece. Garnitură: ceapă tăiată în rondele mari; măsline negre și verzi fără sîmburi, boabe de rodie

Pofta buna!